Edirne

Kurban bayramına doğru

15:14 07 Eylül 2015
Kurban bayramına doğru

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Türk Kızılayı'na verilecek kurban vekaletleriyle ihtiyaç sahiplerinin bir yıl boyunca bayram edeceğini belirtti.

Çakay, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2007 yılından bu yana vekaletle kurban uygulamasını başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

İhtiyaç sahiplerine tüm yıl ulaştırılacak bir modelle dağıtım yapıldığını ifade eden Çakay şunları kaydetti: 

"Türk Kızılayı’nın 'Kurbanda Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, kurban bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Türk Kızılayı ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya, Kırgızistan, Suriye, Senegal,Nijer, Moritanya,Çad, Bulgaristan ve Orta Afrika’daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayı’na kurban vekaletlerini verebilecek. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 690 lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 435 lira ödenecek.  Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen hayırseverler şubemizden bilgi alabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.