Edirne

AK Parti Edirne Milletvekili Emir:

17:07 07 Eylül 2015
AK Parti Edirne Milletvekili Emir:

AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Havsa Belediyesi'nin şehit haberlerine rağmen festival konserlerine devam etmesini kınadığını bildirdi.

Emir, yaptığı yazılı açıklamada, Havsa 15. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'ndeki konserlerin iptal edilmediğini hatırlattı.

Şarkıcı İrem Derici ve Onur Akın'ın festivalde sahneye çıktığını aktaran Emir, şunları kaydetti:

"Öte yandan 16. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı'nda yer alan konserler iptal edildi. İpsala’da düzenlenen festivalin açılışına katıldım. Ancak şu anda ülkemizin ciddi bir süreçten geçtiğini ve her gün şehit cenazelerinin geldiğini belirterek, cenaze evinde düğün olamayacağını söyledim. Orada açılışın ardından İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman. Festival kapsamındaki tüm konserlerin iptal edildiğini açıkladı. Daha sonra da Havsa'da düzenlenen festivale geçtim. Oradaki konuşmamda, festivallerin birleştirici gücünün olduğunu ve o yere bir itibar kazandırdığını belirttim. Ancak burada Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'e hitaben 'yere düşen her Mehmet, bizim Mehmetimiz'dir' diyerek ülkemizde son günlerde artan şehit cenazelerini hatırlattım.

 Bende Havsa’da yaptığım konuşmada, bu festivalde yapılan eğlencelerin iptal edilmesini protokol huzurunda söyledim. Ama gel gör ki, Havsa Belediyesi bu eğlenceleri yapmaya devam ediyor. İpsala Belediyesi ise tümünü iptal ediyor."

-"Ciddi bir süreçten geçiyoruz"

Havsa Belediyesi'nin yaşanan olaylara ilişkin hassasiyet taşımadığını ifade eden Emir, "Benden sonra kürsüye çıkan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın 'Şemsettin bey yanlış söylüyor, onun görüşlerine katılmıyorum. Müzik evrenseldir, kültüreldir, halkları birbirine birleştirir' diyerek klasik cümleler kurdu. Benim sözlerimden hoşlanmadığını, bu eğlencenin devam edeceği şeklinde bir yorum getirdi. Bende aşırı derecede rahatsız olarak bu etkinliği terk ettim" dedi.

Türkiye'nin ciddi bir süreçten geçtiğini bildiren Emir, "Herkes dikkatli olmak zorunda. Havsa Belediyesi bu tutumuyla tamamen 78 milyonun hassasiyetinin karşısında durmuştur. Yani bu, CHP'nin nasıl milletten de kopuk olduğunu gösteriyor. Havsa Belediyesi'nin şehit haberlerine rağmen festival konserlerine devam etmesini kınıyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.