Edirne

Edirne'de sığınmacıların bekleyişi sürüyor

17:38 15 Eylül 2015
Edirne'de sığınmacıların bekleyişi sürüyor

Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelen sığınmacılar TEM otoyolu gişelerine 4 kilometre kala jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

Boş bir tarlada bekleyen yaklaşık 800 sığınmacıya Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Edirne Belediyesi ekipleri kumanya ve su dağıttı.

Bazı sığınmacılar çadır kurarken bazıları da ağaç gölgelerine sığındı ya da yanlarında getirdikleri battaniyelerden gölgelik yaparak güneşten korunmaya çalıştı.

Aşırı sıcak nedeniyle bitkin ve yorgun oldukları gözlenen bazı sığınmacılar rahatsızlandı. Sığınmacılara 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. Bazı sığınmacılar ve bayılan bir kadın ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Jandarma ekipleri bir yandan güvenlik önlemlerini arttırırken, bir yandan da sayısı sürekli artan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu sığınmacıları geri dönmeleri konusunda ikna etmeye çalışıyor.

-Yol tutuldu

Bazı otobüs ve taksilerin kontrol noktasına 3-5 kilometre ötede sığınmacıları indirerek, güzergahtan boş geçtikleri ihbarları üzerine jandarma sivil ekipleri, bu noktalarda da önlem aldı. Bu arada Pazarkule Sınır Kapısı'na giden yol da emniyet güçlerince tutuldu.

Şehir içinden yaklaşık 10 kilometre yol katedilerek gidilebilen Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak için Meriç Köprüsü'nün geçilmesi ya da Bosnaköy yolundan Karaağaç Mahallesi'ne geçilmesi gerekiyor.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri hem köprü hem de köy yolunda denetim noktası kurdu. Gelen araçlar kontrol edilmeden Karaağaç Mahallesi'ne salınmıyor. Bu arada Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında da emniyet güçleri TOMA ile bekleyişini sürdürüyor.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.