Edirne

Edirne'den Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar

13:06 16 Eylül 2015 1 Yorum Var
Edirne'den Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacılar

 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de bekleyen sığınmacıların geldikleri kamplara ve şehirlere gönderileceğini belirterek, "En fazla kalacakları üç gündür. Yarın ve yarından sonra burayı terk etmek zorundalar'' dedi. 

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir haftadır Edirne'ye çok sayıda sığınmacının geldiğini bildirdi. 

Sığınmacılardan yaklaşık 7 bininin geldikleri kamplara ve şehirlere gönderildiğini anlatan Vali Şahin, bölgede kalan yaklaşık bin 700'ünün de ikna yoluyla geri gönderileceğini ifade etti.

Almanya ve İngiltere'nin sığınmacı kabul edeceği söylentisi üzerine bu durumun geliştiğini hatırlatan Vali Şahin, şöyle devam etti:

''Sığınmacılar arasında dezenformasyon dedikleri bilgi kirliliği var. Birbirlerine mail atıp organize oluyorlar. Sonra kendileri de Avrupa'ya gideceğine inanıyor. Bu vesile ile Edirne'ye koşarak geliyorlar. Edirne'nin çıkış kapısı olduğunu, buraya ulaşıldığında Avrupa'ya ulaşmak için bir basamağı geçmiş kabul ediyorlar." 

Sığınmacıların ikna edileceğine inandığını anlatan Şahin, "İnşallah hafta sonunda hepsi kendi yerlerine ulaşırlar diyorum. En fazla kalacakları üç gündür. Yarın ve yarından sonra burayı terk etmek zorundalar. Bu bizim için bayağı büyük bir yük oldu. Bunların devamlı burada kalması bizim için sorun. Çünkü her zaman bunlar sınırı ihlal etmeye oradan Avrupa’ya geçmeye Yunanistan ve Bulgaristan'a geçmeye yelteneceklerdir'' dedi. 

Sığınmacıların Yunan ve Bulgaristan sınırına ulaşmalarına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayan Vali Şahin ''Bunları ikna yoluyla memleketlerine veya kamplara göndermeyi düşünüyoruz. Bunun için uğraş sarf edeceğiz. Kesinlikle bunlar burada kalmayacak. Bunu, üzerine basa basa söylüyorum. Kesinlikle bunlar Yunan ve Bulgar sınırına ulaştırılmayacaktır. 15 kilometrelik hat onlara yasak bölgedir. Bunu ifade etmek isterim'' diye konuştu.

Vali Şahin, bugün Başbakanlıktan gelecek yetkililerin de katılacağı bir toplantı yaparak sığınmacıların durumlarını değerlendireceklerini sözlerini ekledi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye engel oluyorsunuz bırakın gitsinler türkiye de yeterince mülteci var zaten onların burda bir gelecekleri yok avrupa onların ülkelerini işgal ediyor onlarda avrupa yı işgal etsin onlar keyflerin den yurtların dan göç etmedi sebebi aç avrupadır 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.