Edirne

Kurban Bayramına doğru

08:57 22 Eylül 2015
Kurban Bayramına doğru

 Edirne Ali Paşa Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Yılmaz Sanış, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi satışların istenen düzeyde olmadığını belirtti.

Sanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda insanların bayram alışverişi alışkanlıklarının değiştiğini söyledi.

Yaz mevsimine gelen bayramların tüketicileri ve esnafları olumsuz etkilediğini anlatan Sanış, konuşmasına şöyle devam etti:

''Son bayramlar yaza denk gelmeye başladı. Yaz mevsimine denk gelen bayramlar alışveriş olarak tüketicileri ticari olarak da esnafları olumsuz etkiliyor. Mevsimin bir geçiş sürecinde olması sebebiyle tüketiciler ne almaları gerektiğine karar veremedikleri için alışveriş yapmaktan uzak buruyor. Alışverişler beklentilerin altında. Beklentilerin altında olmasının pek çok nedeni var. Mevsim değişikliği, seçim döneminde olmamız, insanların önceliklerinin farklı olması gibi pek çok neden var. Bunlar kesinlikle alışverişi etkileyen şeyler. Artık alışveriş şekilleri değişti. Eskiden çocuklara bayramlarda giysi ve ayakkabı alınırken şimdi her zaman alınabiliyor. Bayramda yeni giysi ve ayakkabı alınması heyecanını ve mutluluğunu çocuklar bilmiyor. Şimdilerde her zaman çocuklar için alışveriş yapılıyor.''

Uzun süreli resmi tatillerde vatandaşların genelde memleketlerine gittiğini aktaran Sanış, bayramlarda alışveriş turizminden çok tatil turizminin yaşandığını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.