Edirne

Kurban Bayramı'na doğru

14:27 23 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Tesisleri'nde kurulan kurban satış yerinde beklenen yoğunluğun gerçekleşmediğini bildirdi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık satışlarının istenen düzeyde olmadığını söyledi.

Üreticinin bayramın birinci günü dahi satış olacağına yönelik umudunun olduğunu belirten Öztürk,"Edirne Ticaret Borsası Canlı Hayvan Tesisleri'nde kurulan kurban satış yerinde beklenen yoğunluk olmadı. Bu durum üreticiyi düşündürüyor. Daha önceki yıllarda da yine kurban satışları borsamızın canlı hayvan tesislerinde yapılıyordu. Şu anda mevcut tesislerimizde hayvanların durakladığı alanları böldük. Üretici hayvanlarını getirdi ve düzenli bir şekilde yerleştirdi. Gayet düzenli ve temiz bir şekilde satışlar yapılıyor. Satışların burada yapılması şehirde de uygun olmayan görüntülerin ortaya çıkmasının önüne geçiyor."

ETB Canlı Hayvan Tesisleri'nde satış yapan üretici Mustafa Yılmaz ise fiyatların uygun olmasına rağmen vatandaşların talebinin az olduğunu söyledi.

Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 700 ile bin lira arasında olduğunu belirten Yılmaz, "Fiyatlarda geçen yıla göre çok az bir artış var. Yem fiyatları arttı, nakliye fiyatları arttı, gayet normal bir durum. Vatandaşlar ucuza hayvan almak istiyorlar. Bu hayvanlar kolay yetişmiyor" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.