Edirne

Mimar Sinan'ın ustalık eseri bayrama hazır

15:28 23 Eylül 2015
Mimar Sinan'ın ustalık eseri bayrama hazır

 UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı.

Selimiye Camisi Başimamı Tamer Alat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin iç ve dış bölümlerinde bayram için çeşitli hazırlıklar yapıldığını söyledi.

Camide rutin temizliğin yanı sıra bayram için detaylı temizlik gerçekleştirildiğini anlatan Alat, şunları kaydetti:

"Ses sistemimizden ışıklandırmamıza kadar her bölümü kontrol ettik. Bayram vesilesiyle uzun bir tatil dönemine girildi. Selimiye Camisi'nin geçtiğimiz bayramlara göre ziyaretçi akınına uğrayacağını tahmin ediyoruz. Ramazan Bayramı'nda 25-30 bin ziyaretçimiz gelmişti. Bu bayram ziyaretçi sayısının artacağını düşünüyorum. Mevlam inşallah milletimizin ziyaretini, ibadetini kabul eylesin. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün milletimizi ve ümmetimizi camimize bekliyoruz. Sadece yurtiçinden değil, yurtdışından özellikle Balkan ülkelerinden soydaşlarımız camimize geliyor. Öte yandan yabancı turistler de camimizi ziyaret ediyor. Kurban Bayramı inşallah bütün dünyada iyilik ve güzelliklere vesile olur."

- "Tarihi çarşılar bayramın ikinci gününe odaklandı"

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarları, baklavacı ve şekerlemecilerin yanı sıra Osmanlı'da genelde bir camiye ya da külliyeye kaynak sağlaması için kurulan ve ticaretin kalbinin attığı yerler olan tarihi çarşılarda da hareketlilik yaşanıyor.

Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Ayşe Karadaş, Edirne'deki tarihi çarşılarda Kurban Bayramı vesilesiyle hareketlilik yaşandığını kaydetti.

Özellikle bayramın ikinci günü yoğunluk beklediklerini aktaran Karadaş, "Çarşılarımızdaki ürünler genellikle turistlere hitap ediyor. Arife olduğu için bugün bir hareketlilik var ancak biz asıl yoğunluğu bayramın ikinci günü bekliyoruz. Yoğunluğa karşı esnafımız şu an hazır. Herkesin bayramını kutlar, esnafımıza da hayırlı işler dilerim" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.