Edirne

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor

09:13 27 Eylül 2015
Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, eğitimin kaliteli bir yaşamın yolunu açan geleceğin tek anahtarı olduğunu bildirdi.

Özcan, 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sınırsız sevgi yumağı öğrencilerle, sınırsız bilgiye ulaşmanın kaynağı eğitime adanmış öğretmenlerin buluşmasına tanıklık edileceğini belirtti.

Eğitimin, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmek için herkesin varını yoğunu dökerek elde etmeye çalıştığı en önemli süreç olduğunu aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Eğitim kaliteli bir yaşamın yolunu açan geleceğin tek anahtarıdır. Eğitim, karşılıksız paylaşmaktır. Gönülleri ve zihinleri çağımızın modern prangalarından kurtarıp kapıları ardına kadar açmaktır. Hiçbir maddi payenin değer biçemediği, hiçbir şahsi gayenin fedakarlığın önüne geçemediği, tüm yürekleri aydınlatan sevgi ve bilginin üzerine inşa edildiği bir sevdanın adıdır. İdealleri gerçeğe dönüştüren, amaçları hedefe vardıran güzide kurumlarımızda, bugün yeni bir başlangıçla, tarifsiz bir heyecanı yaşıyoruz. Sınırsız sevgi yumağı çocuklarımızla, sınırsız bilgiye ulaşmanın kaynağı eğitime adanmış öğretmenlerimizin buluşmasına tanıklık ediyoruz. Her birimiz aynı umutlarla, aynı duygularla,  emin adımlarla, aynı ufka yürüyoruz.

Ne mutlu ki pırıl pırıl yüzler, bilgiye susamış zihinler, sevgiyle dolup taşan minik yürekler, bugün emin ellerdedir. Her öğrenci bir cevher, her öğretmen ise onu mücevhere dönüştüren en büyük değerdir. Birikimiyle, çabasıyla eğitimin lideri olan öğretmenlerimiz, aydınlık geleceğimizin mimarlarıdır."

Özcan, tüm öğrencilere ve eğitim çalışanlarına sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.