Edirne

Selimiye Camisi bayram boyunca doldu taştı

15:29 27 Eylül 2015
Selimiye Camisi bayram boyunca doldu taştı

Bayram tatilini Edirne'de geçiren yerli ve yabancı turistler, Selimiye'yi ziyaret etmeden dönmedi

Kurban Bayramı tatili için Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turistler, Selimiye Camisi'ni ziyaret etmeden dönmedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenti her yıl yerli-yabancı 2 milyon turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Özellikle bayram ve tatillerde vatandaşların Selimiye Camisi'ne akın ettiğini kaydeden Üzüm, şöyle devam etti:

"Şu anda Selimiye, Kabe'ye benzedi. Yoğunluğun olması büyük bir mutluluğun vesilesidir. Selimiye bir müze değildir, camidir, ibadethanedir, dua mekanıdır. Mimari ve estetik yönüyle zirvede olduğu için de ayrıca özlenen bir yerdir. Selimiye gerçekten ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Mimar Sinan'ın ustalık eserini ziyaret edenler tanıdıklarına, eşine, dostuna tavsiye ediyor. İnsanlar yurtiçi ve yurtdışından Kur'an-ı Kerim okumak, dua etmek için geliyor. Öte yandan son yıllarda camiyi ziyaret edenlerin sayısında artış oldu. Kurban Bayramı tatilinde de camimiz doldu taştı."

- Tarihi çarşılarda da yoğunluk yaşandı

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarları, baklavacı ve şekerlemecilerin yanı sıra Osmanlı'da genelde bir camiye ya da külliyeye kaynak sağlaması için kurulan ve ticaretin kalbinin attığı yerler olan tarihi çarşılarda da hareketlilik yaşandı.

Tarihi Alipaşa Çarşısı Derneği Başkanı Yılmaz Sanış, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turist ve soydaşların çarşı esnafının yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Bayram tatili boyunca yaklaşık 20 bin turistin kentteki tarihi alanları ziyaret ettiğini aktaran Sanış, "Bayramın gelmesi ile işlerimizde artış oldu. Tabii bizim yabancı müşterilerimiz de çok. Yunanistan geçen hafta bir seçim yaptı. Sanırım Yunanistan'da bir siyasi istikrar sağlanacak. Biz de sınır komşusu olduğumuz için bu durum bizi de etkiliyor. Bayramın birinci günü yerli turistlerimizin yanı sıra Yunanlılar da çarşımızı ziyaret etti" diye konuştu.

Selimiye Arastası Esnafları Derneği Başkanı Ayşe Karadaş ise  9 günlük bayram tatilinde tarihi çarşıların hareketlilik yaşadığını kaydetti.

Karadaş, Selimiye Camisi'ni ziyaret eden vatandaşların çarşıyı da gezdiklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.