Edirne

TÜ'de akademik yıl törenle başladı

13:20 30 Eylül 2015
TÜ'de akademik yıl törenle başladı

Trakya Üniversitesi'nde eğitim alanöğrenci sayısı 41 bini geçti.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük,  Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2015 - 2016 Akademik Yıl Açılış Töreni'ninde Trakya Üniversitesi'nin her geçen yıl başarılarını bir yenisini eklediğini söyledi.

Bilim, kültür, sanat ve sosyal bir çok alanda yenilikler yaptıklarına vurgu yapan Prof. Dr. Yörük, "Kentimize havaalanı açılma çalışmaları var. Bizde bu anlamda üzerimize düşen görevi yaparak bu anlamda ara eleman yetiştirme noktasındaki Uçak Teknolojileri Programı'na ilk defa bu yıl öğrenci alıyoruz. Ayrıca kentimizde tekstilden, giyime doğru istihdam açısından kaymasına paralel olarak bu yıl ilk defa Giyim Üretim Teknolojileri Programı da öğrenci aldık" diye konuştu.

TÜ'de çeşitli alanlarda güncel bölümler açtıklarını aktaran Yörük, "Üniversitemiz ulusal ve uluslararası birçok alanda başarı elde etmiştir. Geçen yıl üniversitemizde 40 bin öğrenci eğitim görürken bu yıl 41 bini aştık. Aynı gelişimi akademik personelimiz açısından da görmekteyiz. Profesörlerimizin sayısı 168'e, doçentlerimizde bir azalma var gibi gözükse de kendi doçentlerimiz profesör olarak akademik yükselmelerini sağlamıştır. Aynı zamanda 358 yardımcı doçentimiz var. Öğretim görevli sayımız da stabil seyretmektedir" dedi.

TÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç "Pehlivan Elektrak"ın, TÜBİTAK'ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları'n tasarım ödülü kazandığını dile getiren Yörük, "Pehlivan" adlı güneş enerjili elektrikli aracın da Edirne'yi Formula-G yarışında temsil ettiğini hatırlattı.

 

-Üniversitenin kente katkıları

 

Kentin gelişimi ve güzelleşmesi için pek çok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Yörük, "Bize kucak açan ve her şeyimizi bütün varlığımızı ilerlemesi için sunduğumuz güzel Edirnemiz'de ne kadar varlık varsa bunların dijital ortama aktarılmasını sağlayacağız. Bu bilgilere bütün dünyadan erişimi kolaylaştırmak için kent varlığı veri tabanını hazırlıyoruz. Kentteki verileri toplamaya başladık ve bu veri sayısının artmasına katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kentteki birçok tarihi eseri koruma altına aldıklarını ve vatandaşların evlerindeki tarihi birikimleri üniversiteye bağışladığını dile getiren Yörük, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü ile başarılı adımlar attıklarını kaydetti.

Rektör Yörük, konuşmasının ardından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın fakültelerini birincilikle kazanan öğrencilere yazdığı mektubu takdim etti.

Akademik yılın ilk dersinin verildiği törende, Balkan Senfoni Orkestrası da konser verdi.

Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.