Edirne

Dünya Yaşlılar Günü

14:37 01 Ekim 2015
Dünya Yaşlılar Günü

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, yaşlıların en iyi şekilde bakılması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Karslıoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Huzurevi'nde yaşlılarla öğle yemeği yedi ve sohbet etti.

Karslıoğlu, burada yaptığı konuşmada, programa katılamayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in tüm yaşlıların gününü kutladığını söyledi.

Dezavantajlı grupları ve yaşlıları daha iyi bir şekilde idame ettirmenin sosyal devletin bir gereği olduğunu aktaran Karslıoğlu, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız tüm ülke genelinde özellikle huzurevlerinde oluşturduğu yada evde uyguladığı evde bakım hizmetiyle yaşlılarımızın daha sağlıklı daha müreffeh ve daha refah seviyesinde olması için her türlü tedbirleri almaktadır. Bunlarla ilgili gerekli yatırımlar yapılmaktadır. Yaşlılarımızın en iyi şekilde bakılması için gayret gösteriyoruz."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise Türk milletinin geleneklerinde yaşlılara hizmet, hürmet ve sevginin olduğunu söyledi.

Aile ve toplumsal bağların kuvvetlenmesi açısından yaşlılara karşı saygının büyük önem taşıdığını ifade eden Özbaş, "Ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçiren  büyüklerimizin yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır şekilde bakılmalarını sağlamak bakanlığımızın öncelikleri arasındadır" diye konuştu.

Yemeğe, Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu ve huzurevi çalışanları da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.