Edirne

Edirne'de "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği

13:49 02 Ekim 2015
Edirne'de "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, vatandaşların yüzde 80'inin hareketsiz olduğunu belirterek, "Bu hareketsizlik diyabet, obezite, damar ve kalp hastalıklarını beraberinde getiriyor. Hareketsizlik hastanelerin yükünü artırıyor. Hareketlenmeyi hastanelerin yükünü azaltmak için değil, sağlığımız için yapmalıyız" dedi. 

Şahin, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tartan pistte düzenlenen etkinlikte, kurum müdürleri, memurlar, öğrenciler ve vatandaşlarla yürüdü.

Etkinlikte konuşan Şahin, etkinliği hareketsizliğe son vermek için düzenlediklerini belirterek, yaklaşık 500 kişiyle tur attıklarını anlattı.

Vali Şahin, "Dünyadaki hareketsizliğe hareket getireceğiz. Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, insanımızın yüzde 80'i hareketsiz. Bu hareketsizlik diyabet, obezite, damar ve kalp hastalıklarını beraberinde getiriyor. Hareketsizlik hastanelerin yükünü artırıyor. Hareketlenmeyi hastanelerin yükünü azaltmak için değil, sağlığımız için yapmalıyız. Hep birlikte bu hareketsizliğe son diyoruz ve yürüyoruz" şeklinde konuştu.

- "Sporun en güzel disiplin aracı olduğuna inanıyoruz"

Bir gazetecinin, "Spor yapmak isteyen memurlara kolaylık sağlayacağınızı söylemiştiniz. Bu konuyla ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine Şahin, konuyu birim amirlerine aktardıklarını söyledi.

Şahin, "Bu gibi durumlarda 09.30'a kadar arkadaşları bir saat idare ediyorlar, haftada belli bir gün. Belli saatlerde haftada üç gün şeklinde. Böyle arkadaşları birim amirleri idare ediyor. Biz her zaman spor yapanın yanındayız. Çünkü sporun en güzel disiplin aracı olduğuna inanıyoruz" dedi. 

- Valiliğin asansör uygulaması

Vali Şahin, Edirne Valiliği'nin sağlıklı yaşam için başlattığı asansör uygulamasının kentin birçok yerinde devam ettiğini belirtti.

Vatandaşların valiliğin ricasını çok güzel şekilde kabul ettiğini aktaran Şahin, "Biz o zamanlar asansör uygulamasını kamu sektörü için uygulamıştık. Bazı özel apartmanlarda dahi, 'Bunu valilik yasakladı' diye asansörlerini üçüncü kata kadar kapatanların olduğunu duyunca memnun olduk. Aslında hareketsizliği, asansörsüz yaşam ve yürüyerek bitirebiliriz. 'Bir merdiven ömrü bir gün uzatır' diyoruz" ifadesini kullandı.

Öğrencilere de bisiklet dağıtacaklarını ifade eden Şahin, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bisikletleri satın aldık. Okullarda bisiklet kolları vasıtasıyla bisiklet dağıtımı yapacağız" bilgisini verdi.

- Şahin, yürüyüşün ardından İngilizce "elma, sağlıktır" vurgusu yaptı

Yürüyüşün ardından Şahin'e, Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu elma ve adımölçer cihazı hediye etti.

Şahin, pistten ayrılmadan önce yaptığı konuşmada, elmanın güzellik anlamı taşıdığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Elmayla ilgili İngilizce bir söz vardır. 'An apple a day, the doctor away.' Yani günde bir elma doktoru evden uzaklaştırır. Biz de 'Uzaklaştırması temennisiyle' diyoruz. Allah bizleri doktorsuz bırakmasın. Şimdi pistte 3 tur attık. 3 tur dediğin nedir? Daha önce sabahları 10 tur atıyorduk. Bu tür alanlara daha sık gelmek gerekir. Soğuk havada daha güzel tur atılıyor. Ben bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu bir günle olacak bir iş değil. Bir yapıp vaz geçmek hoş değil. Bugün 600-700 kişi yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün ardından katılımcılar, elma, su ve adımsayar cihazını hak edecek."

Etkinliğe, Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, memur, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sırasında bazı katılımcılar "Sağlıklı yaşam için yürüyüş yapın" pankartı taşıdı ve pistte yürüyenlere elma, su ve adımsayar cihazı hediye edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.