Edirne

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı

10:50 14 Ekim 2015
Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı

Diyanet-Sen Edirne İl Başkanı Eroğlu, mesaj yayımladı

 Diyanet - Sen Edirne İl Başkanı Mahmut Eroğlu, ''Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı'' nedeniyle mesaj yayımladı.

Eroğlu, mesajında, bütün İslam aleminin Hicri yılbaşını kutlayarak Muharrem ayının ve hicretin Müslümanlar için büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Tüm vatandaşların Muharrem ayını kutlayan Eroğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Şu bir gerçek ki, hicret sıradan bir yer değiştirme ve yolculuk değildir. Hicret bir  medeniyet yürüyüşüdür. Cehaletten ilme yürüyüştür hicret. Bir olmaktan beraber olmaya yürüyüştür hicret. Hicret, karanlık bir çağın kapanıp aydınlık bir çağın yolunun açıldığı kutlu bir olaydır. Hicret, adaletin, huzurun, insan haklarının tesisinin, insanlık onurunun korunacağının işaretini veren bir tarihi milattır.

 Bu itibarla bütün Müslümanları Hicretin önemini anlamaları, birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerektiğini ifade ediyor ve on dört asırdan beri Hz. Peygamberimiz ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletimizin, meslektaşlarımızın ve Edirneli  kardeşlerimizin Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayını kutluyor, barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamamızı Yüce Mevlamız’dan niyaz ediyoruz''

                                                                                

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.