Edirne

"Edirne'nin Perileri" potada hedef büyüttü

11:31 16 Ekim 2015
"Edirne'nin Perileri" potada hedef büyüttü

HAKAN ŞAHİN - Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Edirne Belediyesi Edirnespor, yeni sezonda Avrupa kupaları ve Türkiye'de en üst sıraları hedefliyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne 2013 yılında çıkan, play-off'ta ilk 8'e kalarak Avrupa'ya gitme hakkı kazanan sarı-kırmızılı takım, yeni sezon öncesi Türkiye Kupası eleme grubunda oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanarak çeyrek finale yükseldi. 

Başantrenör Hakan Acer ile sözleşme imzalayan Edirne temsilcisi, transfer ettiği 7'si yerli, 13 oyuncuyla da kadrosunu güçlendirdi.

ABD Milli Takımı'nın pivotu Stefanie Dolson ve ABD'li oyun kurucu Ivory Latta'yı da transfer eden sarı-kırmızılı takım, mücadele edeceği FIBA Avrupa Kupası, Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda üst sıraları amaçlıyor.

 

- ''Takım olarak ilkleri yaşıyoruz''

 

 Edirne Belediyesi Edirnespor'un kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde çok yeni takım olmalarına rağmen başarı grafiğini sürekli yükselttiklerini söyledi.

Geçen sezondan bu yana önemli işler yaparak  ligde ve Avrupa'da hedeflerini büyüttüklerini ifade eden Boyacıoğlu ''Çıktığımız maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Takım olarak ilkleri yaşıyoruz. Türkiye Kupası Sekizli Finali'ne ilk defa kaldık. Avrupa kupalarında ilk kez mücadele edeceğiz. İnşallah takımımız çok daha iyi yerlere gelecek'' dedi.

Mütevazı bir takım kurup, kendilerine göre bütçe oluşturduklarını anlatan Boyacıoğlu, sahada çok iyi mücadele ederek yakaladıkları başarıları sürdürmek istediklerini vurguladı.

Hafta sonu sezonun ilk hafta maçını deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacaklarını hatırlatan Boyacıoğlu, kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmayı amaçladıklarını belirtti.

 

- ''Fenerbahçe maçına çok formda gidiyoruz''

 

Başantrönör Hakan Acer ise Türkiye Kupası elemelerinde bütün zorlukları yenerek oyuncularının büyük bir başarıya imza attığını ve çeyrek finale kaldıklarını kaydetti.

Yeni sezonda en büyük hedeflerinin istikrarlı oynamak olduğunu anlatan Acer, ''Başkanımızın büyük destekleri var, çok özel bir taraftarımız var. Onlarla beraber çok güzel günler geçireceğimize inanıyorum. Hem Avrupa hem de Türkiye'deki maçlarımızda onlara ihtiyacımız var. Bizleri yalnız bırakmasınlar'' dedi.

Geçen sezonki hedeflerini bu sene daha üst sıralara taşımayı amaçladıklarını anlatan Acer, sıkı bir şekilde çalışarak FIBA Avrupa Kupası, Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası maçlarında Edirne'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Yeni sezonun ilk maçını 18 Ekim Pazar günü deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacaklarını hatırlatan Acer, takımın çok formda olduğunu aktardı.

Özellikle geriye düştüğü maçlarda bile takımın çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Acer, şu ifadeleri kullandı:

''Çok inatçı bir oyun karakterimiz var, geriye düşsek de geri geliyoruz. Bunu Fenerbahçe maçında da göstermek istiyoruz. Fenerbahçe maçına çok formda gidiyoruz. Tabii ki Fenerbahçe zorlu ve tecrübeli bir takım. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. İnşallah şans da bizden yana olur ve sezona iyi bir başlangıç yaparız.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.