Edirne

''Dersimiz Edirne'' kitabı tanıtıldı

13:46 19 Ekim 2015
''Dersimiz Edirne'' kitabı tanıtıldı

Edime İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Dünden Bugüne Edime Projesi” kapsamında serbest etkinlikler ders saatinde okutulmak  hazırlanan ''Dersimiz Edirne'' isimli çalışma kitabı öğrencilere dağıtıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,  İnönü İlkokulunda düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, hazırlanan kitap sayesinde öğrencilerin yaşadıkları şehri her yönüyle tanıma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Yaşadığı bölgeyi iyi tanıyan kişilerin, gittikleri yerlerde de çok iyi tanıtım yapabileceğin. ifade eden Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

''Kendi bölge ve yöresini tanımayan o yerde yaşamamış gibi olur. Yöresini iyi tanıyan kişi, o yöreyi başka bir yere gittiğinde çok iyi tanıtma fırsatını bulur. Bunu küçük yaşlarda yapmak lazım.  Burada ne öğrenirlerse yarın büyüdüklerinde ilk akla gelenler onlar olacak. Bu kitap iyi bir araştırmaya dayanan Edirne ile ilgili hazırlanmış özet bir kitap. Her Edirnelinin kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap.  Çok anlaşılır ve güzel bir kitap. Bu kitabın içinde bizimde bilmediğimiz çok güzel detaylar var. Bu kitap okullarda serbest etkinlik saatlerinde öğrencilerimize okutulacak''

Edirne il Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise büyük bir tarihe ve kültüre sahip olan kentin her yönüyle bilinmeye değer  olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve  Özcan, kitaptan kısa bir bölüm okudu. Öğrencilere kitapları dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.