Edirne

"Oyuncak Ayı Hastanesi" projesi

12:53 23 Ekim 2015
"Oyuncak Ayı Hastanesi" projesi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi'nden 20 öğrencinin başlattığı  "Oyuncak Ayı Hastanesi" projesiyle çocukların doktor korkusunu yenmeleri amaçlanıyor. 

Kentteki anaokullarını ziyaret eden doktor adayları, minik öğrencilere sağlık çalışanlarının görevlerini anlattı.

Proje kapsamında doktor rolü üstlenen minikler, oyuncak ayı ve bebeklerini muayene etti.

Hayal gücüne göre belirledikleri hastalığa temsilen reçeteyle ilaç yazan çocuklara, projeye katıldıklarına dair sertifika verildi.

TÜ Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) Halk Sağlığı Çalışma Kolu Sorumlusu ve proje koordinatörü Beyza Artar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında kentte 400 çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Çocukların doktor korkularının projeyle azaldığını ifade eden Artar, şunları kaydetti:

"Onlara bizden korkmamaları gerektiğini, aslında doktor abi ve ablalarının onların oyuncaklarını iyileştirmek için geldiklerini anlatıyoruz. Oyuncakları, hasta oluyor ve biz doktorlar onları muayene ediyoruz. Reçetelerimize çizdiğimiz meyve ve sebzelerle aslında doğru beslenirlerse hasta olmayacakları mesajını veriyoruz. Dramalar, oyuncaklar ile zenginleştirdiğimiz etkinliğimiz, bu yıl farklı olarak hastalık ve sonrasını değil, öncesini de içeriyor. Beyaz önlük korkusunu yenmenin dışında, diş fırçalama ve hijyen eğitimleri de vererek onların temizlik bilgilerini pekiştirmiş olduk. Diş maketlerini fırçalarken, ellerini yıkarken hem çok eğlendiler hem de bir şeyler öğrendiler."

Artar, çocukların ailelerinden de olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.