Edirne

Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Yol Yarışı

13:59 25 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Yol Yarışı

 Edirne'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında, "7. Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Yol Yarışı" düzenlendi.

Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü (EBİS) tarafından  Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışa kadınlar, yıldız erkekler, genç erkekler, büyük erkekler, master A ve master B kategorilerinde, Yunan ve Bulgar sporcuların da aralarında bulunduğu 194 kişi katıldı.

Eski Cami önünden başlayan yarışta sporcular kategorilerinde dereceye girebilmek için 17 ve 70 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Yarışma sonunda yıldız erkeklerde, Gökberk Yıldırım, büyük erkeklerde Şerif Şentürk, kadınlarda Pelin Bayram,  genç erkeklerde Rahmican Balcı, master erkekler B'de İrfan Türetgen, master erkekler A'da ise Sargın Kaya birinci oldu.

Yarışmaya geçirdiği trafik kazası sonucu tek bacağını kaybeden Abdülkadir Özoğul da katıldı. 17 kilometrelik parkuru tek bacağıyla pedal çevirerek tamamlayan Özokul'a bitiş çizgisinde, vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

 

- ''Amacımız bisiklet sporunu sevdirmek''

 

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışlara Bulgaristan ve Yunanistan'ın yanı çeşitli illerden gelen 194 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışlara, ''Mahalleden Sahaya'' projesi kapsamında dezavantajlı çocukların da katıldığını ve derece elde ettiğini anlatan Ocak, ''Çocuklarımızın dereceye girmesi bizi çok mutlu etti. Amacımız bisiklet sporunu sevdirmek. Gençlerimizi spora yönlendirmek ve teşvik etmek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.