Edirne

Kadın güreşçiler Avrupa Milletler Kupası'na hazırlanıyor

10:50 26 Ekim 2015
Kadın güreşçiler Avrupa Milletler Kupası'na hazırlanıyor

Kadın Güreş Milli Takımı, 4-8 Kasım tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek Avrupa Milletler Kupası hazırlıklarını sürdürüyor. 

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Edirne Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kampı AA muhabirine değerlendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, bu önemli sınav öncesi sporculara gereken desteği verdiklerini ifade etti. 

Organizasyonun, olimpiyat hedefleyen sporcular için önemine değinen Ocak, "Las Vegas'ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 58 kiloda mücadele eden, aynı zamanda şehrimizin, Trakya Birlik Güreş Spor Kulübü'nün güreşçisi, gururumuz Elif Jale Yeşilırmak, olimpiyat kotasını da aşmış oldu. 2016 Rio öncesi diğer bayan güreşçilerimizin de Elif Jale gibi vize almasını istiyoruz. İki kota daha almamız, bizim tarihte bir ilke imza atmamız demektir. Bu yüzden güreşçilerimize her türlü desteği veriyoruz, onlar da Edirne TOHM'da var güçleriyle çalışıyor, hazırlanıyor" şeklinde konuştu.  

Kadın Güreş Milli Takımı Antrenörü Habil Kara da 10 milli güreşçinin bulunduğu kampı, 3 Kasım'a kadar sürdüreceklerini belirtti. 

 Organizasyona Avrupa'nın en iyi 6 takımının katılacağını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Azerbaycan, Rusya, Belarus, Polonya, Türkiye, Ukrayna kupaya katılacak. Burada lig usulü mücadele edilecek ve sıralama belirlenecek. Biz takım olarak en az 2016 Rio için iki kota daha almayı hedefliyoruz. Bu yüzden Moskova önemli bir sınav, bu önemli sınava sabah ve akşam olmak üzere günde iki idmanla hazırlanıyoruz. Sporcularımızın motivasyonu yüksek. Edirne'de takdir edilecek düzeyde bir ev sahipliği var. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ocak'a çok teşekkür ediyorum. Moskova'dan gönlümüzden geçenlerle döneceğimizi umuyorum."

Milli güreşçiler, 2 Kasım'da Moskova'ya gidecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.