Edirne

Gençler "Önce Eğit (iş) im" projesiyle iş sahibi olacak

13:05 26 Ekim 2015
Gençler "Önce Eğit (iş) im" projesiyle iş sahibi olacak

 İpsala Halk Eğitim Müdürü Mümin Kurtuldu, ilçedeki işsiz gençlerin "Önce Eğit (iş) im" projesi kapsamında iş sahibi olacağını bildirdi.

Kurtuldu, yaptığı yazılı açıklamada, projenin İpsala Halk Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından hazırlandığını belirtti.

TRAKYAKA Sosyo - Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde onaylanan projenin, 19 - 28 yaş arası 36 genç işsize iş olanağı sağlanacağını aktaran Kurtuldu, şunları kaydetti:

"Proje, TRAKYAKA, İpsala Kaymakamlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İpsala Halk Eğitim Merkezi tarafından finanse edilecek. Proje kapsamında bölgemizde işsiz gençlere, simülasyon destekli iş makine eğitimi verilecek. Toplam 72 saatlik iş makinesi operatörlüğü ve 12 saatlik kişisel gelişim eğitimleri ile bölgemizin ihtiyacı olan iş makine operatörlüğü istihdamını karşılamış olacağız. Projemizin hazırlanması ve uygulanması sürecinde bizlere öncülük edip desteğini esirgemeyen kaymakamımız sayın Eyyup Özdemir'e ve proje ekibimizde yer alan Ali Koşan ve Halil Kaya'ya teşekkür ederiz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.