Edirne

Evde bakım ücretleri ziyaretle denetlendi

09:22 27 Ekim 2015
Evde bakım ücretleri ziyaretle denetlendi

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne Müdürü Bilgin Özbaş, evde bakım ücretinden yararlanan vatandaşları ziyaretlerine devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek verdiği yüzde 50 ve daha fazla orana sahip ağır engelli durumundaki muhtaç vatandaşlara ödenen evde bakım ücretlerinin yerinde kullanılıp, kullanılmadığını görmek ve engellileri ziyaret etmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın katılımıyla sürüyor.

Özbaş Aslıhan köyünde köy muhtarı Aliman Beyaz,  azalar Erdal Köle ve Kadir Ceylan'la  6 ağır engelli vatandaşı ziyaret etti. 

Özbaş, ziyarette yaptığı açıklamada, ev ziyaretlerinin düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Yapılan yardımların devletin büyüklüğünü göstermesi açısından da önemli olduğunu ifade eden Özbaş, şunları kaydetti:

"Düzenli olarak ev ziyaretlerimiz ve denetimlerimiz devam etmektedir. İl Müdürlüğümüze bağlı Merkez ve İlçelerdeki kuruluşlarımızda çalışan personellerimizce bu denetimler sık sık gerçekleşmektedir. İl Müdürü olarak evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızı bende yakından görmek, konuşmak, varsa sorunlarını birebir dinlemek için bu ziyaretlere önem vermekteyim, verilen desteklerin yerinde kullanıldığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

97 yaşındaki Ayşe teyzenin ve 88 yaşındaki Zehra teyzenin hayır duasını almak bütün yorgunluğumuzu unutturdu.  Devletimizin bu tür destek ve yardımlar ile halkına hizmette bulunması büyük bir devlet olduğumuzu göstermektedir. Hiç bir vatandaşımız bu ülke sınırları içerisinde yalnız değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.