Edirne

"Edirne'nin Perileri" Avrupa'da başarıyı hedefliyor

11:04 28 Ekim 2015
"Edirne'nin Perileri" Avrupa'da başarıyı hedefliyor

HAKAN ŞAHİN - Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Edirne Belediyesi Edirnespor, ilk kez katıldığı FIBA Avrupa Kupası'nda adım adım başarıya ulaşmak istiyor.

Lige 2013 yılında çıkan, geçen sezon play-off'ta ilk 8'e kalarak Avrupa'ya gitme hakkı kazanan sarı-kırmızılı takım, C Grubu'nda yer aldığı kupada ilk maçını yarın evinde Rusya temsilcisi Enisey ile yapacak.

  Kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde aldıkları 2 yenilgiye rağmen takımın performansından memnun olduğunu, oyuncularına güvendiğini söyledi. 

İlk defa mücadele edecekleri FIBA Avrupa Kupası'nda başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Boyacıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''İlk maç bizim için çok heyecanlı geçecek. Çok önemli bir maça çıkacağız. Cumhuriyet Bayramı'nda Avrupa Kupası maçı oynayacağız. Kazanarak, iki bayram birden kutlamak istiyoruz. Tabii ki kazanmak için en büyük destek olan taraftarlara ihtiyacımız olacak. İlk defa katıldığımız Avrupa kupalarında hayalimiz gerçek oldu. İlk hedefimiz gruptan çıkmak, daha sonra iyi mücadele ederek, adım adım başarıya ulaşmak istiyoruz.''

Avrupa kupalarında yer almanın önceleri kendileri için bir hayal olduğunu, çok çalışarak bu hayali gerçekleştirdiklerini ifade eden Boyacıoğlu, oynayacakları maçlarda yüreklerini ortaya koyarak en iyisini yapmaya çalışacaklarını vurguladı.

 

- Acer: ''Bütün hazırlıklarımızı kazanmak için yaptık''

 

Başantrenör Hakan Acer ise, ilk defa yer alacakları FIBA Avrupa Kupası'nın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Acer, ''Oyuncularımız Avrupa maçına farklı bir havayla hazırlandı. Takımın performansı ve morali iyi. Evimizde Rus takımı Enisey ile oynayacağız. İyi bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Bunun farkındayız. Kendi liglerinde de iyi bir performans gösteriyorlar. Bütün hazırlıklarımızı kazanmak için yaptık. İnşallah kazanacağız" dedi.

Grupta Enisey, Chevakata ve Tsmoki ile karşılaşacaklarını hatırlatan Acer, bir üst tura çıkmak istediklerini, bunu başarmak için ev sahibi oldukları maçları kazanmaları gerektiğini vurguladı. Acer, Avrupa arenasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.

Edirne Belediyesi Edirnespor ile Rus temsilcisi Enisey arasında Mimar Sinan Spor Salonu'nda yarın oynanacak müsabaka saat 18.00'de başlayacak. 

Türkiye Kupası eleme grubunda oynadığı 3 karşılaşmadan da galip ayrılarak çeyrek finale yükselen sarı-kırmızılı takım, ABD Milli Takımı'nın pivotu Stefanie Dolson ve ABD'li oyun kurucu Ivory Latta dahil, sezon öncesi 13 oyuncuyla sözleşme imzaladı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.