Edirne

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

12:05 28 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine az rastlanır bir başarı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Şahin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutlandığını belirtti.

Cumhuriyetin, tarih boyunca onlarca devlet ve imparatorluklar kuran Türk halkının Anadolu topraklarında, yeniden varoluşunun adı olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Milli birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu mukaddes topraklar uğruna, yüz binlerce şehit ve gazi verdiğimizi unutmamalıyız. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkarak barışı, birlik ve beraberliğimiz ile bölünmez bütünlüğümüzü muhafaza etmek en büyük ve birincil görevlerimizden biri olmalıdır."

Şahin, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitleri rahmet ve minnetle bir kez daha yad ederek, Cumhuriyet Bayramını yürekten en kalbi duygularımla kutladığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.