Edirne

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

13:25 28 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Edirne Milli Eğitim Hüseyin Özcan, cumhuriyetin, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin simgesi ve her bir ferdin ortak sesi olduğunu belirtti.

Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, cumhuriyetin al bayrağın gölgesinde, verilen şanlı mücadelenin sonunda kazanılan zaferlerin zirvesi olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet ve demokrasinin hiç şüphesiz en önemli değer olduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

" Cumhuriyet, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin simgesi,ülkemizin her bir ferdinin ortak sesidir. Milletimiz, demokratik kazanımların bilinciyle yarınlarına güvenle yürümektedir. Milletçe ortak idealimiz; herkesin demokrasi ve hürriyet içinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerini evrensel standartlarda kullandığı, her alanda olduğu gibi eğitimde de ileri bir Türkiye'dir. Eğitim camiası olarak en öncelikli sorumluğumuz,Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma gayesiyle, üreten, etkin, dinamik, başarılı nesiller yetiştirme yolunda kararlı adımlarla ilerlemektir. Çünkü demokrasiye hayat veren güç, eğitimdir.

Güçlenen ve büyüyen cumhuriyetimizin 92'inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır' veciz sözünde işaret ettiği hedeflere yaklaşmış olmak en büyük gururumuzdur. 

Bu necip millet, canlarıyla ve çabalarıyla Cumhuriyete sahip çıkanları, her daim vatanı omuzlarının üstünde tutanları asla ve asla unutmayacaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.