Edirne

Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

19:39 29 Ekim 2015
Basketbol: FIBA Kadınlar Avrupa Kupası

Edirne Belediyesi Edirnespor: 70 - Enisey: 68

Edirne Belediyesi Edirnespor, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası C Grubu'ndaki ilk maçında, evinde Rusya temsilcisi Enisey'yi 70-68 yendi.

Maç, karşılıklı basketlerle başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Rus ekibi, Pasynkova'nın basketleriyle ilk çeyreği 25-18 önde kapadı.

İkinci periyotta daha iyi bir performans sergileyen Edirne Belediyesi Edirnespor, 15. dakikada Latta'nın attığı basketle 30-29 öne geçti. İki takımın da sayı bulmakta zorlandığı çeyreğin son bölümlerini daha iyi oynayan konuk ekip, soyunma odasına 33-31 önde gitti.

Sarı-kırmızılı takım, üçüncü periyoda çok iyi başladı. Seyirci desteğini de arkasına alan ve üstünlüğü eline geçiren Edirne Belediyesi Edirnespor, son periyoda 8 sayı farkla (55-47) önde girdi.

Son periyotta iki takım da birbirine üstünlük sağlamak için büyük çaba sarf etti. Mücadelenin son dakikasına Edirne Belediyesi Edirnespor'un 64-61'lik üstünlüğüyle girildi. Çok çekişmeli geçen maçın son saniyelerinde rakibinin öne geçmesine izin vermeyen ev sahibi takım, maçı 70-68 kazandı.

Edirne Belediyesi Edirnespor'da 22 sayı kaydeden Marie Dolson ve 19 sayıyla oynayan Latta, galibiyette önemli rol üstlendi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.