Edirne

"Bağışlanan her organ filizlenen bir candır"

16:34 05 Kasım 2015
"Bağışlanan her organ filizlenen bir candır"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Ben saçımdan, tırnağıma varıncaya kadar hepsini bağışladım. Ne lazımsa alsınlar dedik. Hiç olmazsa ben gidiyorum ama bir can kurtulsun" dedi.

Şahin, Edirne Sağlık Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi'ne kurulan organ bağışı standını ziyaret etti.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlarla sohbet eden Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan her organın filizlenen bir can olduğunu söyledi.

Tüm organ ve dokularını bağışladığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Organ bağışı kartı cansız görünüyor ama bu kart canlıdır. Bu hayat kurtaran bir kart. Hayat kurtaran organ bağışı kartı her vatandaşın cebinde olsa çok memnun olurum. Ben bu kartı her zaman cüzdanımda taşırım. Para kadar önemli olan bir kart sayıyorum ben bunu. Ben saçımdan, tırnağıma varıncaya kadar hepsini bağışladım. Ne lazımsa alsınlar dedik. Hiç olmazsa ben gidiyorum ama bir can kurtulsun. Türkiye'de donör konusu bayağı iyi gidiyor. Türk halkı bedeniyle de yardımlaşıyor. Bugün 20 donöre ulaşmışlar, tahmin ediyorum ki Edirne'de dört, beş bin donör oldu."

Şahin, konuşmasının ardından Anadolu Ajansı (AA) Edirne Bölge Müdürü Salih Baran ve gazeteci Gökhan Tuzladan'ın organ bağışı kaydını yaptı.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu da standa gelen vatandaşları organ bağışına ilişkin bilgilendirdi.

 

-"Bu bir vatandaşlık görevi "

 

Organlarını bağışlayan Trakya Üniversitesi öğrencisi Sergen Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce stantta organ bağışı bilgilendirmesi etkinliğiyle karşılaşmadığını söyledi.

Organ bağışının toplumsal duyarlılık olduğunu aktaran Tunç, "Buradan tüm insanlara organlarını bağışlamasını öneriyorum. Öldükten sonra organlarımız zaten işe yaramayacak. En azından bir canı yaşama tutundururuz" diye konuştu.

Ahmet Bulut ise organ bağış kartını yenilemek için standa geldiğini söyledi. Organ bağışını 1988 yılında yaptığını anlatan Bulut, "Bu bir vatandaşlık görevi herkes bunu yapmalı bence. Kimin ne zaman organa ihtiyacının olacağı belli değildir. İnşallah herkes bu konuyla ilgili bilinçlenir. İnsanlar dinen sakıncalı olduğunu sanıyor ancak hiçbir sakıncası yok, bir canı kurtarıyorsunuz sonuçta" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.