Edirne

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10:37 09 Kasım 2015
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında bugün de kararlılıkla yürüdüklerini belirtti.

Gaytancıoğlu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini her geçen gün daha iyi özümsüyor ve bıraktığı miraslara daha sıkı sarıldıklarını bildirdi.

Atatürk'ü büyük bir özlemle andıklarını ifade eden Gaytancıoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

''Onun fikirlerini her geçen gün daha iyi özümsüyor, bıraktığı miraslara daha sıkı sarılıyor ve barışın, demokrasinin, hukukun çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu şu günlerde Atamızı büyük bir özlemle arıyoruz. Sadece Türk Milletinin değil, Dünya’nın da saygı duyduğu bir lider olan Atatürk, milletimizin ve insanımızın kaderini değiştirmiş, emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmış ve bağımsız bir ülke yaratmıştır.  

Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak, yetişen yeni nesil ile birlikte Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, yılmadan yürüyerek, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağımızı bir kez daha haykırıyor, yüreklerimizde ölümsüzleşen Ulu Önder Atatürk’ü  saygıyla, şükranla ve özlemle anıyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.