Edirne

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

11:52 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

 Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılı anısına anma etkinliği düzenledi.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen İsmet Sezgin, Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte günün anısına yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ü ölümün yıl dönümünde saygı ve minnetle anıldığını söyledi.

Büyük liderlerin, köklü tarihe sahip büyük Türk milletinin bağrından çıktığını ifade eden Sezgin, şunları kaydetti:

"Sadece Türk milleti değil bütün dünya kabul etmelidir ki, bir tevazu abidesi olarak gönülleri fetheden Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde müstesna bir yeri olan dünya uluslarının saygı ve hayranlık beslediği büyük bir insandır. Mustafa Kemal bütün uluslar için sönmeyen bir meşaledir. Tarihimizin büyük kahramanıdır. Bütün bunların öncesinden Mustafa Kemal Atatürk askerlik mesleğine katkıda bulunmuş müstesna bir asker, komutanlık sanatının tüm inceliklerine sahip olan mükemmel bir insandır. "

Konuşmanın ardından öğrenciler Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi ve hayatını anlattı.

Etkinliğe, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.