Edirne

"Eskizci Japon gezgin" Selimiye'ye hayran kaldı

15:04 11 Kasım 2015
"Eskizci Japon gezgin" Selimiye'ye hayran kaldı

Gezdiği yerlerdeki tarihi eserleri eskiz defterine kaydeden Japon gezgin, Selimiye Camisi karşısında büyülendi.

Emekli endüstri mühendisi Katsuo Yamada, iş yaşamının ardından kendisini dünyayı tanımaya adıyan bir gezgin Japon. Dünyanın pek çok ülkesini gezen Japor gezgini diğer turistlerden ayıran bir özelliği ise gezdiği şehirlerdeki simgesel yapıları çizgilerle eskiz defterine kaydetmesi.

Geçen hafta geldiği Türkiye turu kapsamında İstanbul'dan sonra Edirne'yi ziyarete geldiğini ifade eden Yamada, AA muhabirine Türkiye'ni çok büyüleyici bir kent olduğunu söyledi.

Edirne'nin de ziyaret ettiği büyülü kentlerden biri olduğunu ifade eden Yamada, şunları kaydetti:

"Edirne çok güzel bir kent, kendisine çeken bir havası var. Türkiye'ye ikinci gelişim ama Edirne'yi ilk kez ziyaret ediyorum. Emeklilikten sonra dünyayı dolaşıyorum. Pek çok ülkeye gittim, gezdiğim şehirlerde beni etkileyen anıtların, dini yapıları eskiz olarak kaydediyorum.

Selimiye de bunlardan biri. Muhteşem ve büyüleyici yapısıyla onu da koleksiyon çizgilerimin arasına koydum. Myanmar, Tunus, Fransa, Çin, İngiltere, İtalya, Romanya, İspanya, Rusya gibi ülkelerde de önemli eserleri eskizledim." 

Yamada, blog sayfasında bu eserleri yayımlayan Yamada daha sonra bu eskizlerden yola çıkarak tuvale aktaracağı resimlerle sergi açmayı düşün

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.