Edirne

Edirne Yöresel Ürünler ve El Sanatları Fuarı

15:05 11 Kasım 2015
Edirne Yöresel Ürünler ve El Sanatları Fuarı

Edirne’de açılan Yöresel Ürünler ve El Sanatları Fuarı'na vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Ürünlerini Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'ndaki fuarda sergileyen Ali Arkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların fuara ilgi gösterdiğini söyledi.

Kaya tuzundan yaptığı ürünleri fuara getirdiğini aktaran Arkaş, şunları kaydetti:

"Kaya tuzu Kırşehir'deki mağaralardan çıkarılıyor. Özellikle ben kendim Kırşehir’e gidip mağarada tuzu çıkartıyorum. Bunu işleyip halkımıza sunuyoruz. Kaya tuzu sağlıklı bir maddedir. İyotlu sofra tuzunda alüminyum sülfat denilen zehir ve klor var. Fırınlanıyor ve yıkanıyor. Yani sofraya gelene kadar 4 evreden geçiyor. Kaya tuzunun kilogramı 7 liradır. Bunun yanında bir de Pakistan’dan gelen tuzumuz var, Himalaya tuzu. İçinde D vitaminin bulunuyor. Onun kilogramıysa 20 liradır."

Kaya tuzundan lamba yaptıklarını anlatan Arkaş, "Kaya tuzu lambası evdeki nemi, rutubeti çekmesinin yanı sıra telefonun, televizyonun ve bilgisayarın yaydığı radyasyonu aldığını ve astım bronşit hastası varsa onların da nefes almasını kolaylaştırdığını biliyoruz. Kaya tuzu sabununun da cilt lekesi ve mantar gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini söylüyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.