Edirne

Edirneli esnaf, G20 için davet bekliyor

16:06 11 Kasım 2015
Edirneli esnaf, G20 için davet bekliyor

Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, G20 zirvesine katılan liderlere sunmak istedikleri tava ciğeri, badem ezmesi ve deva-i misk helvası gibi yerel lezzetler için hazırlık yaptı

 Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, Antalya'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderlere yerel lezzetlerini sunabilmek için davet bekliyor. 

Edirneli esnaf, Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 zirvesine katılan liderlere sunmak istedikleri Edirne tava ciğeri, Kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve deva-i misk helvası gibi yerel lezzetler için hazırlık yaptı. 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin meşhur tatlarını tanıtmak için G20 Liderler Zirvesi'nin çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Dinar, Edirne'nin yöresel tatlarını Antalya'da sunmak istediklerini, bunun gerçekleşmemesi halinde de bu tatlardan oluşan hediye paketlerini liderlerin kaldığı otele göndereceklerini ifade etti. 

Arslanzade Şekerlemeleri'nin sahibi Arif Meriç de dünyanın tatlanmaya ihtiyacı olduğu için liderlere ürünler hazırladıklarını anlattı. 

Üzerinde zirveye katılan ülkelerin bayraklarının yer aldığı badem ezmelerini liderlere sunmak istediklerini belirten Meriç, "Tatlı yiyerek dünyaya da tatlı tatlı mesaj vermeleri için hazırladığımız tatları dünya liderlerine sunmamız lazım. Türkiye'nin başı Edirne'den sesleniyoruz; 41 baharatlı deva-i misk helvasına bir 41 baharat daha kattık, dünya tatlı tatlı yönetilsin diye. Biz davet bekliyoruz, bu tatlarımızı dünya tatlansın diye liderlere sunmak istiyoruz çünkü biz misafirperver bir ülkenin mensuplarıyız" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.