Edirne

Alaettin Çakıcı, savcılıkta ifade verdi

17:56 11 Kasım 2015
Alaettin Çakıcı, savcılıkta ifade verdi

Hükümlü olarak Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan Alaettin Çakıcı, savcılıkta ifade verdi.

Çakıcı, jandarma kontrolünde hükümlü olarak bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden, Edirne Adliyesi'ne getirildi. Çakıcı'nın, Cumhuriyet savcılığınca ifadesine başvuruldu.

Alaettin Çakıcı'nın avukatı Sadettin Köse, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin Edirne F Tipi Cezaevi'nde kendisine gerçekleştirilen saldırı girişimi ve bunun sonucunda meydana gelen yaralamalarla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nda şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini söyledi.

Çakıcı'nın ifadesinde olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığını ifade eden Köse, "Müvekkilim, kendisine yönelik bu saldırı girişiminin arkasında kimlerin olduğunu, bunu kendisine kimin yaptığının ortaya çıkartılmasını istemektedir" diye konuştu.

Köse, müvekkilinin aynı zamanda 17, 19 ve 20 Ekim'de yaptığı basın açıklamalarına ilişkin de şüpheli sıfatıyla da ifade verdiğini belirtti.

Avukat Sadettin Köse, Çakıcı'nın ifadesinde "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı aziz Türk milletinin ve Alaettin Çakıcı'nın namusudur. Cumhurbaşkanlığı makamına asla hakaret etmem. Cumhurbaşkanlığı makamı için Allah bana ölümü nasip etsin" dediğini kaydetti.

Köse, Çakıcı'nın, kaldığı tüm cezaevlerinde müdürlerin kendisine sıkıntı çektirilmesi için baskı gördüklerini söylediklerini anlattığını dile getirdi. 

Basın açıklamasında Çakıcı'nın yakınları da yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.