Edirne

YTB Trakya Koordinatörü Ot'tan, AA'ya ziyaret

16:05 12 Kasım 2015
YTB Trakya Koordinatörü Ot'tan, AA'ya ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Anadolu Ajansı (AA) Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ot, ziyarette yaptığı konuşmada, AA'nın yurt içi ve yurt dışında başarılı haberlere imza attığını söyledi. YTB'nin düzenlediği bir çok etkinliği AA'nın çeşitli yayın dillerinde dünyaya duyurduğu için müteşekkir olduklarını da belirtti.

YTB'nin bölge ofislerinin İzmir dışında birinin de Edirne'de olduğunu anımsatan Ot, "Trakya bölge koordinasyon ofisinde biz Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balkanlar'a yönelik çalışmalarda görev alıyoruz. Başkanlığımızın üç ana çalışma alanı var. Soydaş ve akraba topluluklar, uluslararası öğrenciler ve yurtdışı vatandaşlara yönelik alanlardır" dedi.

Trakya Üniversitesi'nde akademik eğitim alan öğrenci sayısının 2 bin 100 olduğunu belirten YTB Koordinatörü Ot, "Bu sayı Trakya Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenci sayısının yüzde 5'ine tekabül ediyor, bu sayı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'yi de düşündüğümüz zaman bu sayı 3 bini aşıyor" diye konuştu.

 

Ot, uluslararası öğrencilerle ilgili çeşitli proje ve program çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

AA Edirne Bölge Müdürü Salih Baran da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bölge Koordinatörü Ot, Bölge Müdürü Baran'a YTB'nin son yayınlarından oluşan yayınlar serisi kitaplardan armağan etti. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.