Edirne

Et ve Süt Kurumu hakemlik yapacak

16:46 12 Kasım 2015
Et ve Süt Kurumu hakemlik yapacak

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Et ve Süt Kurumu’nun 2016 yılından itibaren süt fiyatlarının belirlendiği Ulusal Süt Konseyi’nde hakemlik görevi yapacağını belirtti.

Yeni uygulamayla Et ve Süt Kurumu, Ulusal Süt Konseyi’nde yaşanacak anlaşmazlıklarda devreye girecek fiyat belirlenmesi noktasında müdahil olacak.

Birlik binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Suiçmez, artık süt üreticisinin mağdur olmayacağını söyledi.

Seçimden sonra süt piyasasında sevindirici gelişmeler yaşandığını ifade eden Suiçmez, şunları kaydetti: 

‘Hep dediğimiz gibi Et ve Süt Kurumu bir kaç günden beri yapılan toplantılar neticesinde 2016 yılı için bundan böyle hakem görevi görecek. Bu bizim için çok önemli. Ulusal Süt Konseyi göreve başladığından beri iyi çalışmalar yapıyordu. Ancak bir buçuk yıldan beri bu konseyde süt üreticileriyle ilgili süt artışında iyi bir fiyat çıkmadı. Ülkemizde bazı bölgelerde sütteki ciddi düşüşler nedeniyle firmaların sütü bıraktığı durumlar oldu. Üreticimizin zor durumda kaldığını gördük. Bu yeni dönemde Et ve Süt Kurumu'nun hakemlik görevini üstlenmesinden sonra eğer Ulusal Süt Konseyi’nden sanayiciler, birlikler ve çeşitli temsilcilerin olduğu birlikte bir anlaşma çıkmadığı durumda Et ve Süt Kurumu burada hakem vazifesi görecek.

Maliyet fiyatlarını belirleyecek ve gerektiğinde 'fazla' dedikleri sütü kendisi bizzat müdahale ederek satın alacak bunu süt tozuna çevirecek. Yani piyasanın dengelenmesini sağlayacak. Bu yapılan çalışma tamamen üreticilerimizin lehine olan bir çalışma. Bu bizim için çok sevindirici bir olay en azından şu risk ortadan kalkıyor. Acaba bizim sütümüzü de bırakacaklar mı fiyat düşer mi diye tedirginlik olmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.