Edirne

Edirne'de pikap için açılış töreni

17:56 14 Kasım 2015
Edirne'de pikap için açılış töreni

Edirne Valisi Şahin, hizmete girecek 5 pikabın açılışını yaptı, ardından test sürüşüne çıktı

 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende hizmete girecek 5 pikabın açılışını yaptı.

Şahin, müdürlüğün bahçesinde balonla süslenmiş araçların açılışını kurdele keserek yaptı. Törene katılanlar imam eşliğinde dua etti, araçların kente hayırlı olmasını diledi.

Bir pikapla da test sürücü gerçekleştiren Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Tarım sayesinde Edirne'nin zirveye çıktığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 10 bin 600 dolarken, Edirne'de 16 bin dolarlara ulaşması kentin tarımdaki göstergelerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Edirne'de toplamda 23 bin 800 traktörün mevcut oluşu buradaki tarımın ne kadar ileri düzeyde olduğunu gösteriyor. Trakya'da en fazla teknolojiyi kullanan il Edirne'dir. Alet yapacak el övünecek. Bu alet edevatı bizim mühendisimizin mutlaka kullanması gereklidir. Alet edevattan yoksun, altyapısı olmayan bir idarede görev icra etmek verimliliği düşürür."

Şahin, konuşmasının ardından beraberindekilerle yapımı devam eden Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.