Edirne

Sürücülere "hız kontrol cihazı" ceza kesecek

09:56 15 Kasım 2015
Sürücülere "hız kontrol cihazı" ceza kesecek

Edirne Valisi Şahin: "Hıza meraklı olan insanlar Edirne'nin caddelerini adeta sahipleniyor. Bu gibi durumlar için ilin 30 yerine hız kontrol cihazı yerleştirdik"

Edirne'nin 30 farklı bölgesine yerleştirilen hız kontrol cihazları, aşırı hız yapan sürücülere ceza kesecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte katıldığı bir programda gazetecilerin sorusu üzerine, bazı kişilerin cadde ve sokaklarda aracıyla hız yaptığını söyledi.

Konuya ilişkin önlem aldıklarını ve artık hız yapanlara gerekli cezanın verileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Zaman zaman cadde ve sokaklarımızdan hız yapan motosiklet sesleri, araç gürültüleri geliyor. Hıza meraklı olan insanlar Edirne'nin caddelerini adeta sahipleniyor. Bu gibi durumlar için ilin 30 yerine hız kontrol cihazı yerleştirdik. Bu cihazlar hız yapanları tespit ediyor ve 10 gün sonra da kişinin adına ceza tutanağı gidiyor."

Şahin, cezai müeyyide sonucunda elde edilecek paranın yüzde 30'unun devlete, yüzde 70'inin ise belediyeye kalacağını aktardı. Bunun aynı zamanda belediyeye bir gelir kaynağı olacağını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Hız kontrol cihazı, trafikte hız yapan sürücüyü tespit edecek ancak aynı zamanda uygunsuz park yapan, kırmızı ışıkta geçen, trafik ihlalleri yapan araçları da tespit edecektir. Bu cihazlar trafikte ceza kesilecek 20 kadar kuralı ortaya koyacak. Bu cihazın tespit ettiği ceza Edirne Emniyet Müdürlüğünde de dosyalanarak ilgililere gönderilecek. Bu cihazlar önümüzdeki günlerde faaliyet göstermeye başlayacak."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.