Edirne

Hız tutkunları için off road pisti

10:34 15 Kasım 2015
Hız tutkunları için off road pisti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Edirne'ye yapılacak off road pisti Balkanlar'da hiçbir ülkede yok. Bu pist turizm yönünden de katkı sağlayacak" dedi. 

Şahin, gazetecilerin bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada, hız tutkunlarına bir müjdesi olduğunu söyledi. Kente off road pisti yapılacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Hemen hemen iki aydır büyük bir uğraşı içerisindeyiz. Havsa'da yaklaşık 500 dönümlük bir yeri off road pisti olarak yaptırıyoruz şu anda. Bu konuyla ilgili iki engel vardı, o engelleri de kaldırdık. Off road pisti de önümüzdeki yaz aylarına yetişecek. Hız meraklıları gidip off road pistinde isteği kadar gazlarına basacaklar. Burada hız meraklarını tatmin edecekler. Ayrıca burada merak olsun diye bayırdan, çamurdan gidilebilecek alanlar yapılacak. Edirne'ye yapılacak off road pisti Balkanlar'da hiçbir ülkede yok. Bu pist turizm yönünden de katkı sağlayacak."

Vatandaşların 30 ila 40 lira arasında bir ücret vererek aracıyla off road pistinde yarışabileceğini dile getiren Şahin, "İnsanlar burada yarışacak, kendisini ve arabasını tanıtmış olacak. Off road pistinin buraya turizm yönünden çok etkisi olacak. Ben her zaman ifade ediyorum, Edirneli karadan da uçacak havadan da uçacak. Edirneli hızlı trenle İstanbul'a bir saatte uçacak, havadan ise Anadolu ve Avrupa'ya çeşitli seferler yapılacak" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.