Edirne

Uluslararası Edirne Film Festivali

18:45 23 Kasım 2015
Uluslararası Edirne Film Festivali

Festival kapsamında kentte bulunan oyuncu ve yönetmenler, kentin meşhur tava ciğerinin tadına baktı

Uluslararası Edirne Film Festivali kapsamında kente gelen oyuncu ve yönetmenler, davul zurna eşliğinde Edirne’nin meşhur tava ciğerini tattı. 

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Uluslararası Edirne Film Festivali kapsamında kentte bulunan oyuncu ve yönetmenleri, iş yerinde ağırladı. 

Oyuncu ve yönetmenlere, davul zurnayla çalınan Edirne yöresi ve Balkan türküleri eşliğinde, tava ciğer ikram edildi. 

Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin kente getirdiği hareketlilikten son derece memnun olduklarını söyledi.

Edirne'nin misafirperverliğini göstermek adına sanatçı ve yönetmenleri ağırladıklarını ifade eden Dinar, "Festival için gelen misafirlerimize Edirne tava ciğerini, Edirne’nin davul zurnası eşliğinde ikram ettik. Ciğerlerden memnun kaldılar. Burası 92 sene başkentlik yapmış bir kent. Burası bir sanat ve kültür kenti. Böyle bir kentte de film festivalinin düzenleniyor olmasından çok memnunuz" diye konuştu. 

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rıza Akın da film festivalinin Edirne'de daha önce yapılması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.

Akın, Edirnelilerin etkinliği hasretle beklediğine gişe önlerinde tanık olduğunu anlatarak, "Dün ilk defa uzun yıllar sonra gişenin önünde kuyruk gördüm. İnsanlar sinemaya girmek için, kuyrukta bilet almak için bekliyorlar. Bunlar pek karşılaşacağınız manzaralar değil. Sinemayla insanların bağlantıları, artık bu kadar sıcak değil. Duygulandım da açıkçası. Birinci yılda gayet güzel bir festival yaşanıyor. Bundan sonraki dönemlerde daha güzel olacaktır. Burada sinemayı seven kitle var. Onların da sinemayla buluşmasından dolayı oldukça memnunum" değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.