Edirne

Rio'da seri başı olmak için ilk hedef Avrupa Şampiyonası

12:13 24 Kasım 2015
Rio'da seri başı olmak için ilk hedef Avrupa Şampiyonası

CİHAN DEMİRCİ - Görme Engeliler Bayan Judo Milli Takımı, Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Judo Şampiyonası için hazırlıklarını Edirne'de tamamladı.

Milliler, 26-30 Kasım tarihlerinde, Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) tarafından düzenlenecek şampiyonayı takım klasmanında ilk sırada bitirerek, 2016 Rio Olimpiyatları'nın kura çekiminde seri başı olmayı hedefliyor. 

Milli Takım Teknik Direktörü Şengül Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada alacakları her madalyanın kura çekiminde kendilerini seri başı yapmak için öne taşıyacağını söyledi.

 Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası'nda elde edecekleri derecelerin, ülke puanına ekleneceğini hatırlatan Demiral, "Dünya sıralamasında ilk sekizdeki sporcular Rio Olimpiyatları'nda yarışacak. Bizim sporcularımız şu an için ilk sekizde yer alıyor. Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceğimiz her madalyadan kazanacağımız puan, Rio Olimpiyatları'ndaki kura çekiminde seri başı olmamıza yardımcı olacak" diye konuştu.

 

-"Altın madalyayı hedefliyoruz"

Çok güzel bir hazırlık süreci geçirdiklerini anlatan Demiral, 48, 52 ve artı 73 kiloda altın madalya beklediklerini ifade etti.

Demiral, Türkiye'ye madalyalarla dönmeyi planladıklarını kaydederek, şunları kaydetti: 

"Sporcularımızın potansiyeli bu yönde. Madalyaların rengini müsabaka esnasında sporcularımızın iyi konsantre olmaları ve streslerini iyi yönetmeleri belirleyecek. Zor bir grup ama sporcularımız çok cesurlar ve yetenekliler. Biz de onların yeteneklerini işlemeye çalışıyoruz. Nasıl kullanacaklarını öğretmeye çalışıyoruz. Umarım hedeflediğimiz sonuçları da alacağız. Türkiye'ye madalyalarla dönmeyi düşünüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.