Edirne

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

15:01 25 Kasım 2015
Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

 Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ile bazı kurum ve kuruluş temsilcileri anıta çelenk sundu. 

Tören, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajları okundu. 

Belediye Başkanı Gürkan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Edirne'nin insanlık tarihi boyunca en güzel ve en stratejik konumda yer aldığını söyledi.

Tarih boyunca bütün ülkelerin gözünün Edirne'de olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne, tarih boyunca ele geçirilmek istenen bir kent olmuştur. 1361'de Osmanlı'nın Rumeli ve Edirne'yle başlayan 'ebediyete kadar Türk yurdu' anlayışıyla Edirne, bu süreç içerisinde dört kez işgale uğramıştır. Türk milletinin azmi, kararlılığı ve mücadelesi sonucunda Edirnemiz Misakı Milli sınırları içerisinde ebedi Türk yurdu olarak kalmaya devam etmiştir. Tarihimize baktığımızda Osmanlı İmparatorluğu gibi muhteşem bir medeniyete 92 yıl başkentlik yapan Edirne, Balkan coğrafyasındaki ülkelerin de her zaman gözünün üzerinde olduğu, iştahını kabartan bir şehir olmaya devam etmiştir."

Edirne'nin kurtuluşunun 93. yılının büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade eden Gürkan, "Sayın garnizon komutanım, şehrimizi işgalden kurtaran Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk milletinin ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şehrimizdeki temsilcisi zat-ı alinizin şahsında bütün silahlı kuvvetlerimize Edirne halkı adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Törene CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu ile askeri erkan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in tavsiyesi üzerine kurulan ve memurlardan oluşan mehter takımı "Memur Mehteran", tören alanında ilk konserini verdi.

Öğretmen, polis, din görevlisi ve büro memurlarından oluşan mehter takımı, mehteran kıyafetleriyle tören alanında yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.