Edirne

Tedavi için başladı 15 kez şampiyon oldu

11:04 02 Aralık 2015
Tedavi için başladı 15 kez şampiyon oldu

HAKAN ŞAHİN - Edirne'de bedensel engelli 20 yaşındaki Özge Üstün, tedavi amacıyla başladığı yüzmede 4 yılda 15 kez Türkiye şampiyonu oldu.

Doğuştan bedensel engelli Üstün, doktorların tavsiyesi üzerine 4 yıl önce yüzmeye başladı. Tedavi amaçlı başladığı sporda çok çalışarak kendini geliştiren Üstün, girdiği yarışmalarda büyük başarılar elde etti.

Üstün, bu süreçte 15 kez Türkiye şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Özge Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüzerek hayatımdaki engelleri bir bir aşıyorum. Ben kendimi yüzerken hiçbir şekilde engelli olarak görmüyorum. Yüzerken bedensel engelimi unutuyorum. Zaten engeller, insanın bedeninde. Bunu unutursanız başarı da arkasından geliyor'' dedi.

Bedensel engelliler arasında düzenlenen yarışmalarda 8 kez il birincisi, 15 defa da Türkiye şampiyonu olduğunu belirten Üstün, başarılarına dünya şampiyonluğu eklemek istediğini söyledi.

Yüzmenin öz güvenini arttırdığını anlatan Üstün, kendisi gibi bedensel engelli olan kişilerde yüzme sporunu tavsiye etti.

- ''Dünya şampiyonu olmak istiyorum''

Annesi ve antrenörü yardımıyla Fatih Sultan Mehmet Yüzme Havuzu'nda Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlandığını ifade eden Özge Üstün, ''Birçok kez Türkiye şampiyonu oldum. Şimdi önümüzde milli takım seçmeleri ve olimpiyatlar var. 2016 Paralimpik Olimpiyatları'nda dünya şampiyonu olmak istiyorum. Orada da altın madalya alarak, ülkemi en iyi temsil etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Anne Sevim Üstün (46) de çocuğunun yüzme sporuna omuriliğinde yaşanan sorun nedeniyle tedavi amacıyla başladığını söyledi.

Başlangıçta Özge'nin yüzücü olacağına inanmadıklarını belirten Üstün, daha sonra kızının başarılarından büyük onur duyduğunu dile getirdi.

 Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Cihan Zeren ise Özge'nin çok başarılı bir sporcu olduğunu belirtti. Zeren, engellilere yüzme sporunu tavsiye etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.