Edirne

"Enerjimiz Çocuklar İçin" projesi Edirne'de devam ediyor

13:06 03 Aralık 2015
"Enerjimiz Çocuklar İçin" projesi Edirne'de devam ediyor

 Zorlu Enerji Grubu tarafından yürütülen ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesi olan “Enerjimiz Çocuklar İçin”, Edirne’de devam ediyor.

Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esra Çakır, basın toplantısında, Zorlu Enerji Grubu tarafından yeniden yapılandırılan projenin, öğrencileri enerjiye ilişkin bilgilerle donatarak, geleceğe hazırladığını bildirdi.

Ulusal ölçekli enerji eğitim projesinin okullarda uygulandığını aktaran Çakır, "Projemiz, Edirneli öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmelerine destek oluyor. Yeni içerik ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile kapsamı genişleten projeyle bu yıl Zorlu Enerji Grup'un faaliyet gösterdiği 5 bölgede 8 bin 750 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor" diye konuştu.

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan ise Türkiye'nin geleceği olan çocukların proje ile aydınlanacağını söyledi.

Türkiye’nin geleceğini enerji konusunda aydınlatabilecek nesillerin yetişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Akaslan, şunları kaydetti:

"2010 yılında başlattığımız 'Enerjimiz Çocuklar İçin' projesinin, şimdiye kadar 180 bin çocuğa erişerek, onların enerji kaynakları, kullanımı, verimliliği ve sürdürülebilirlikle ilgili bilgi sahibi olmalarına ve bilinçlenmelerine katkı sağlamasına vesile ve tanık olmak bizim için mutluluk kaynağı. Daha etkili, etkileşimli ve sürekli eğitim imkanı yaratabilmek amacıyla yeniden yapılandırdığımız proje ile bu yıl da 8 bin 750 öğrenciye ulaşarak, öğrencilerimizi enerjiyle ilgili tüm konularda doğru bilgilerle donatmayı ve gerçek anlamda bilinçlenmeyi amaçlıyoruz. Beşinci yılını dolduran Enerjimiz Çocuklar İçin projesini, sürdürülebilirliği ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarıyla bir bütün olarak değerlendirdiğimizin önemli bir göstergesi olarak görüyoruz.  Edirne ve Tekirdağ’da 22 okulda hayata geçiriliyor. Enerjimiz Çocuklar İçin projesi 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde Zorlu Enerji Grubu’nun faaliyette bulunduğu 5 bölgede 92 okulda 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik müfredata uygun içerikler ve okul oyunları gibi tüm yıla yayılan okul aktiviteleri sunacak."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise proje kapsamında öğrencilere enerjinin değerinin anlatıldığını söyledi. Konuyla ilgili okullarda öğretici etkinlikler düzenleneceğini anlatan Özcan, Zorlu Enerji Grubu'na teşekkür etti.

Projenin uygulanacağı Plevne İlkokulu Müdürü Atalay Cüce ve okulun öğretmenlerinden Öznur Dağlı projeye ilişkin bilgi verdi.

-Proje hakkında

Proje kapsamında, “Yaşadığımız Dünya”, “Hayatımız Enerji” ve “Enerjimiz Geleceğimiz İçin” olmak üzere üç başlık altında sunulan 12 okul oyunu, çocuklar ile daha etkileşimli bir ortam yaratarak çocukların enerjiye dair temel mesajları kavramalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Projenin tüm içeriklerinin müfredata uygun bir şekilde, sınıf öğretmenleri tarafından uygulanması ise projede etkili ve sürekli öğrenme imkanı yaratması açısından önem taşıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.