Edirne

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

19:29 03 Aralık 2015
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Edirne'de hayata geçirilen proje kapsamında engelli ve gönüllü öğrenciler arkadaş oldu

Edirne'de hayata geçirilen "Elim Sende" projesiyle engelli ve gönüllü öğrenciler arkadaş oldu.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte çekilen kurayla 26 öğrenci, 26 engelliyle eşleştirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, eşleşen öğrencilerin ayda bir kez birlikte dışarıya çıkarak vakit geçireceğini söyledi. Bu çerçevede engelli öğrencilerin topluma uyum sağlamasının hedeflendiğini anlatan Özcan, sağlıklı kişilerin engellilerle empati kurması gerektiğini vurguladı.

- "Genelde bir duyarsızlık var"

"Moğollar" müzik grubunun solisti Cahit Berkay, etkinliğin ardından konser verdi.

Berkay, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "engelli" sözcüğünün hoş olmadığını söyledi.

Türkiye'de engellilere yönelik birçok şeyin yapılması gerektiğini dile getiren Berkay, "Maalesef 8 milyon civarında engelli var. Bunların okuma - yazma oranlarının düşük olduğunu öğrendim ve gerçekten yüreğim sızladı. Edirne'deki bu program yüreğimi biraz olsun ferahlattı.

Genelde bir duyarsızlık var. Bu anlamda daha fazla etkinlik yapılmasını istiyorum. Sadece ben değil tüm sanatçılar bu tür etkinliklere katılacak ve destekleyecektir. Bu anlamda sesimizin daha çok çıkması gerekiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.