Edirne

Edirne esnafı, Paskalya alışverişi için Yunanları bekliyor

17:45 08 Aralık 2015
Edirne esnafı, Paskalya alışverişi için Yunanları bekliyor

Paskalya öncesi satışların düşüklüğünden şikayet eden Edirne esnafı, ekonomik kriz dolayısıyla geçmiş yıllara oranla sayıları azalan Yunan turistleri bekliyor. 

Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hristiyan dünyası için Paskalya'nın önemli olduğunu söyledi. 

Kutlamaların 25 Aralık'ta başlayarak yılbaşına kadar devam ettiğini belirten Sanış, Paskalya için Yunanistan ve Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş yapmaya gelenler olduğunu ifade etti. 

Sanış, geçmiş yıllara göre tarihi çarşıda bir durgunluk yaşandığını aktararak, şöyle devam etti: 

"Bizim nasıl Kurban ve Ramazan bayramlarımız varsa onların da dini bayramları var. Geçen yıllara oranla bu yıl Paskalya öncesi satışlar düşük geçiyor. Bunun başlıca sebebi, Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizdir. Ekonomik kriz olduğu için Edirne'de çok fazla Yunan turist göremiyoruz. Hafta sonları ağırlıklı olarak geliyorlar ancak bu esnafa yansımıyor. Onların emekli maaşları düştüğü gibi işsizlik oranı da arttı. Paskalya alışverişinden pek fazla umudumuz yok. Önceki senelerde 10-15 gün kala hareketlilik başlıyordu ama maalesef şu anda bir hareketlilik yok." 

Yunanistan'daki krizin geçen yıldan bu yana hissedildiğini vurgulayan Sanış, esnafın komşu ülkedeki krizin bir an önce bitmesini dilediğini ifade etti. 

Çarşı esnafı Hatip Güçlü de işlerin durgun olduğunu söyledi.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan tarihi çarşıya alışveriş yapmaya gelenlerin azaldığını anlatan Güçlü, "Paskalya için bir hareketlilik bekliyorduk, esnaf olarak bunu yaşayamadık. Birkaç gün içinde belki bir hareketlenme yaşanır ama turistler geçmiş yıllara göre alışveriş yapmaya pek gelmiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.