Edirne

Edirne Valisi Şahin, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti

10:13 09 Aralık 2015
Edirne Valisi Şahin, İlim Yayma Cemiyeti'ni ziyaret etti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi'ni ziyaret etti.

Vali Şahin'i İsmet Kaan Konukevi'nde Şube Başkanı Ataman Alkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Bülbül, Şube Müdürü Mücahit Güzey karşıladı.

Şahin, Konukevi toplantı salonunda yaptığı konuşmada hayatın çalışma üzerine kurulduğunu söyledi.

Hedeflere çalışmakla ulaşılacağının altını çizen Vali Şahin, şiirlerle süslediği konuşmasına şöyle devam etti:

"Mevlana'yı da yetiştiren güzel insan Şems'in de dediği gibi, 'Yüzü dost, özü düşmandan usandım. Dili mümin, kalbi şeytandan usandım. Dostum, herkesin kahrı çekilir de, ben davasız Müslüman'dan usandım' insanın davası olmalı, hedefi olmalı ve bunun için mutlaka gece gündüz çok çalışmalı. Eğer ki çok gayretli çalışsak ABD'nin dahi önüne geçebilecek gücümüz var. Allah bize beyin vermiş, en kaliteli bilgisayar beyindir. Bu beyni iyi kullanmak gerek. 

Eflatun'a sormuşlar 'Bu kadar bilgiyi nasıl biriktiriyorsun' diye O'da cevap vermiş, 'Sizin gündüz içtiğiniz su kadar ben gece gaz yağı yakıyorum' emek ve gayret olmadan olmaz demiş kısacası. Çalışkanlığın yanında doğruluktan da asla vazgeçmeyin. Dinimizin de emrettiği gibi dosdoğru olun. Nabi'nin dediği gibi 'Leb zikirde ammaki gönül fikr-i cihanda, Kaldı arada sübha-i mercan mütereddid', Şirazi'de 'Ben doğru olanın ah vah edenini görmedim' der, o halde hem çalışkan hem de doğru olacağız hedeflerimiz olacak."

Edirne'ye veda vaktinin yaklaştığını ifade eden Vali Şahin, Edirne'den ayrılmanın kendisi için gurbet anlamı taşıyacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Ataman, İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi'nden Bahattin Özbuğutu, Bülbül ve Güzey Vali Şahin'e çeşitli hediyeler sundu.

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.