Edirne

Pirinçten yapılan yapılan yiyecek ve içecekler kitapta toplanacak

09:32 13 Aralık 2015
Pirinçten yapılan yapılan yiyecek ve içecekler kitapta toplanacak

 Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, marka tescili onaylanan İpsala pirincinden yapılan yiyecek ve içecekleri bir kitapta toplayacaklarını söyledi.

Helvacıoğlu, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya'nın yemek kültürünün Balkanlardan gelen bir miras olduğunu belirtti.

İpsala Pirincinden yapılan tüm yiyecek ve içecekleri içeren bir kitap projesini masaya yatırdıklarını vurgulayan Helvacıoğlu, şöyle devam etti:

''İpsala pirincinden yapılan ve özellikle bölgemize pirinçten yapılan has yemekleri içeren bir kitaplaştırma projesinin bölgemize oldukça faydalı olacağı kanaatindeyiz. Yiyecek ve içeceklerin tarifleri ile birlikte tanıtım videolarının da hazırlanması ve tanıtımında kullanılmasının yanı sıra lokantalarımızın da  hazırlayacağımız kitap kapsamında pirinçten yapılan yiyecek ve içecekleri menülerine koymalarını arzu ediyoruz. Konu ile ilgili olarak Keşan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Nasıf Koyuncu ve Özgür Altınel’den de destek alarak bir proje hazırlayacağız.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.