Edirne

Yerli Malı Haftası

09:40 13 Aralık 2015
Yerli Malı Haftası

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, tüketicilerin alış veriş esnasında öncelikli olarak yerli malları tercih etmesini istedi.

Sanış, Yerli Malı Haftası nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, haftanın daha canlı bir biçimde kutlanması gerektiğini belirtti.

''Batı hayranlığını bir kenara koymalıyız. Marka düşkünlüğünden bir an önce vazgeçmeliyiz'' diyen Sanış, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bizim çocukluğumuzda bu haftalar çok daha önemliydi. Ancak son zamanlarda bu tip haftaların değeri azalmaya başladı. Biz kendi haftalarımızı bırakıp cadılar bayramını kutlamaya başladık. 'Yerli malı yurdun malı' felsefesini gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bizim kendi öz değerlerimize sahip çıkmamız gerekli. Biz Alipaşa Çarşısı esnafları olarak her zaman yerli üretim mallar satıyoruz. Ürünlerimizi Türkiye sınırları içerisinde tedarik edip müşterilerimize sunuyoruz. Ben buradan tüm halkımıza şunu söylüyorum,  lütfen alışverişlerinizde yerli üretim malları tercih edin. Kendi mahallemizde ki bakkaldan alış veriş yapalım, süper marketlere gitmeyelim. Daha önce de söylemiştim bizim halkımız AVM’lerde gezer alış verişini çarşımız da yapar''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.