Edirne

"Urfa'dan Rumeli'ye" gecesi düzenlecek

17:24 14 Aralık 2015
"Urfa'dan Rumeli'ye" gecesi düzenlecek

Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Sezai Irmak Art Acedemy işbirliğiyle "Urfa'dan Rumeli'ne" gecesi düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü Fadıl Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Sezai Irmak Art Acedemy işbirliğiyle 16 Aralık Çarşamba günü saat 19.00'da Salon Armoni'de  "Urfa'dan Rumeli'ne" gecesi düzenleneceğini söyledi.

Atik, gecede  Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçılarının konser vereceğini ve yöresel oyunların da sergileneceğini ifade etti.

Emekli Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü ve Sezai Irmak Art Acedemy Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak da en çok sevgi, dostluk ve kardeşliğe ihtiyaç olan bu günlerde bu gecenin tertiplenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Edirne'de yaşayan tüm vatandaşların kaynaşmasını sağlayacak bir projeye imza atıldığını ifade eden Irmak, "Zaman zaman Urfa sıra geceleri yapılıyor. Eski Edirne Valisi Mustafa Büyük zamanında da helva geceleri tertip edilmişti. Biz de doğudan batıya sembol olması açısından böyle bir organizeyi düşündük. İki salonun yan yana olduğu bir alanda sahnede çiğ köfte yoğrulacak ve helva kavrulacak. Urfa ve Rumeli yöresi türkülerin seslendirileceği gecede katılımcılara ikramlarda bulunulacak" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.