Edirne

Öğrencilerin devamsızlık sorununa sosyal etkinliklerle çözüm arayışı

14:32 15 Aralık 2015
Öğrencilerin devamsızlık sorununa sosyal etkinliklerle çözüm arayışı

Edirne'de uygulanacak "Serhat Meslek Gençliğe Destek" projesiyle öğrencilerin devamsızlık probleminin ortadan kaldırılması ve öğrencinin okula bağlılığının artırılması hedefleniyor

Edirne'de bir okulda uygulanacak projeyle öğrencilerin devam sorununun ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

 Serhat İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Valilik, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde uygulanacak "Serhat Meslek Gençliğe Destek" projesiyle okulun fiziki ve sosyal alanlarında yenilikler yapılacak, proje kapsamında sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında okulda spor, müzik ve sanat çalışma alanları düzenlenecek, öğrencilerin huzurevi ziyaretleri, doğa yürüyüşleri gibi sosyal etkinliklerde yer almaları sağlanacak.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitimde yenilikçi adımların ortaya konulduğunu söyledi.

Yenilikçi adımların, devam problemi olan öğrencilerin bu alışkanlıklarından uzaklaşmasına imkan verdiğini ifade eden Özcan, "Ortaöğretimde daha yenilikçi politikalar geliştirmek için öğrencilerin okula devamsızlık ve okulu terk nedenleri tespit edilerek, öğrenciyi eğitim ve öğretim içerisinde tutacak tedbirlerin alınması, okula devamı ve mezun olacak projelerin geliştirilmesi bir gereklilik haline gelmiştir" diye konuştu.

Özcan, Edirne'nin eğitimde başarısın da yüksek olduğunu dile getirdi.

 Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de, öğrencilerin projeyle sosyalleşeceğini söyledi.

Teknik okullardaki öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin gelişeceğini dile getiren Şahin, "Bu projenin yapılış amacı her ne kadar devamsızlığı engelleme, devamsızlığı ortadan kaldırma ve okulu sevdirme olsa da aslında devletimizin imkanlarıyla bunlar yapılmış durumda. Bundan 5 - 10 yıl önce akıllı tahtalar görmek zordu. Böyle sıra ve sandalyeler görmek çok zordu" diye konuştu.

Şahin, projeyle öğrencilerin okula bağlılığının artmasını beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, okulun dans ekibi "kadına şiddet" konulu bir dans gösterisi sundu. Şahin, Özcan ve beraberindekiler, proje kapsamında oluşturulan okulun spor salonunun açılışını gerçekleştirdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.