Edirne

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yıl dönümü

11:08 19 Aralık 2015
Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yıl dönümü

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında , Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı döneminde 21 Aralık 1930'da Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'yi ziyaret ettiğini belirtti.

Atatürk’ün Edirne’ye geldiğinde belediye binasında kaldığını ve halen Edirne’ye hizmet veren bu binada çok önemli kararlar aldığını ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"85 yıl önce Edirne ve Edirne halkı Ata’sını ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı, bu gurur ve mutluluk 85 yıldır artarak devam etmektedir. Edirne halkı Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün saygı ve özlemle anıyor. Edirne Belediye Başkanı olarak Atatürk’ün 85 yıl önce nefes aldığı bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve inkılaplarını kendine rehber edinmiş, Atatürk’ün öngörüsü ve ışığıyla geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen taşı, toprağı, tarihi ve geleceği cumhuriyet kokan bir kentin belediye başkanı olarak, beni bu göreve layık gören Edirne halkı adına, 'Memleketine hoş geldin Atam. İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin, demokrasin, ilke ve devrimlerin emanetimizdir. Sonsuza kadar yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz' diyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.