Edirne

Görme engelli iki öğrenci Siyer-i Nebi sınavında ter döktü

14:13 19 Aralık 2015
Görme engelli iki öğrenci Siyer-i Nebi sınavında ter döktü

Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Türkiye genelinde gerçekleştirdiği "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" kapsamında Edirne'de düzenlenen sınava iki görme engelli öğrenci de katıldı.

80 Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlenen sınava bin öğrenci katılırken, görme engelli öğrenciler Can Ertek (16) ile  Sıddık Çelik (15) soruları gözetmen eşliğinde yanıtladı.

Sınavın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada sınavının iyi geçtiğini ve soruları kolay bulduğunu dile getiren Ertek, Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan Siyer-i Nebi sınavında dereceye girerse mutlu olacağını belirtti.

Çelik ise sınavdan iyi bir sonuç beklediğini belirtti. Siyer-i Nebi sınavında ter dökmenin mutluluk verici olduğunu vurgulayan Çelik, "Sorular kolaydı. Yanımdaki gözetmen eşliğinde soruları cevapladım. Bu sınavda dereceye girersem benim için güzel bir anı olacak" dedi.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş de sınavın AGD tarafından 3 yıldır düzenlendiğini, Türkiye genelinde yaklaşık 122 bin öğrencinin sınava girdiğini dile getirdi. 

Sınava giren görme engelli öğrencilerin de herkese örnek olması gerektiğini dile getiren İriş, sonuçların gelecek hafta açıklanacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.